Pređi na glavni sadržaj
0

Zdrava i preplanula koža

Zdrava i preplanula koža

Leto je period kada svi želimo da imamo lepu i preplanulu kožu. Međutim, prekomerno izlaganje suncu znači da je koža izložena UV zracima, koji mogu imati štetne efekte. Zbog toga morate da vodite računa o svojoj koži dok se sunčate kako ne bi postala suva i oštećena od sunca i kako biste imali lep, dugotrajan ten.

Bez odgovarajuće nege kože pre, tokom i posle izlaganja suncu, vaša koža neće imati ujednačenu boju i sjaj koji želite, a to može dovesti do toga da koža postane suva i perutava.

Nudimo vam 5 saveta koji će pomoći vašoj koži da se brzo oporavi nakon sunčanja i da vaš ten izgleda što lepše i prirodnije!

  1. Očistite kožu pre sunčanja

Piling je prva stvar koju treba uraditi pre svakog sunčanja. Ovo uklanja mrtve ćelije sa površine kože i osigurava da je vaša koža čista i spremna za sunčanje. Svetlost lakše prodire kroz eksfolirani gornji/spoljni sloj kože i aktivira proizvodnju melanina. Na tržištu postoji širok spektar proizvoda i pilinga. Alternativno, možete isprobati domaće recepte za pripremu prirodnih pilinga koji će kožu održati svežom i mekom!

nega lica Gaia Naturelle

  1. Održavajte kožu hidriranom i vlažnom svaki dan

Zaštita i hidratacija vaše kože može dovesti do boljih rezultata sunčanja i produžiće vaš ten. Negovana i zdrava koža lakše i brže potamni u poređenju sa suvom kožom. Negujte kožu prirodnim hijaluronskim losionom za telo i pijte puno vode pre i posle sunčanja kako biste kožu održali hidriranom.

UV svetlo isušuje kožu, zbog čega je važno nadoknaditi vlagu u telu i ostati hidriran. Uvek nosite flašu vode sa sobom na plažu kako biste ostali hidrirani.

Hidrirana koža ne samo da brže potamni, već i bolje zadržava preplanulost, što takođe obezbeđuje duži ten. Da biste pravilno zadržali vlagu, uvek nanesite hijaluronski losion za telo nakon kupanja ili tuširanja.

  1. Uvek nanesite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom pre sunčanja

Gaia Naturelle nega kože

Previše izlaganja UV svetlu može dovesti do značajnog oštećenja kože. Zbog toga je izuzetno važno kožu zaštititi kremom sa visokim zaštitnim faktorima više od 30 SPF. Ali ne brinite, bez obzira na nivo zaštitnog faktora, i dalje možete dobiti lep ten. Na tržištu su dostupne i kreme sa višim zaštitnim faktorima koji ubrzavaju tamnjenje. Ovi proizvodi su specijalno formulisani da vam omoguće da brže pocrnite i dobijete lep ten.

Koristite SPF kremu ili losion svaki dan, bez obzira da li idete na plažu ili samo šetate gradom. Kreme za sunčanje ne samo da štite vašu kožu od štetnih efekata UV zraka, već i održavaju hidrataciju kože i intenzivniju proizvodnju melanina za tamniji ten.

  1. Uklonite svu šminku i druge kozmetičke proizvode

Pre odlaska na plažu obavezno skinite šminku sa lica. Šminka i drugi kozmetički proizvodi mogu začepiti pore i sprečiti prodiranje UV zraka. Zbog toga može doći do neujednačene pigmentacije kože u vidu svetlijih i tamnijih mrlja. Podrazumeva se da kozmetički proizvodi mogu da sadrže sastojke koji mogu da reaguju na UV svetlo. Ovo može izazvati preosetljivost kože i alergijske reakcije.

fleke od sunca Gaia Naturelle

  1. Birajte hranu koja ubrzava tamnjenje i sadrži antioksidante

Povrće i voće (posebno narandžasto i žuto) podržavaju zdravlje vaše kože i lepši ten. Takvo voće i povrće su šargarepa, paradajz, mango, kajsije, breskve, spanać, itd. Sadrže pigmente poput karotena i mogu povećati pigmentaciju vaše kože. Još jedan savet je da povećate unos antioksidanata koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, što može pomoći vašoj koži da zaceli brže nakon sunčanja. Kolagen shot sadrži kolagen, MSM, vitamin C i cink, koji efikasno stimulišu regeneraciju ćelija kože pre i posle sunčanja i pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala nastalih tokom izlaganja UV zracima.

antioksidanti Collagen shot Gaia Naturelle

  1. Nosite široku, prozračnu odeću

Uske hulahopke i majice mogu da protrljaju kožu i izazovu znojenje. Ovo može iritirati vašu kožu i izazvati još veću suvoću.

Široka odeća od prirodnih materijala omogućava koži da diše i u njoj ćete se manje znojiti, a posle sunčanja osećaćete se mnogo prijatnije u širokoj odeći.

  1. Izbegavajte brijanje i depilaciju odmah nakon sunčanja

Kada se depilirate ili brijete, uklanjate deo gornjeg sloja kože (poput pilinga), gde ostaje preplanulost. Ovo uklanja deo tena i znači da će vaš ten brže izbledeti. Zbog toga izbegavajte brijanje i depilaciju voskom najmanje 12 sati nakon sunčanja.

Deli:


Oznake: nega kože kolagen shot collagen shot losion za telo gaia naturelle

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala svoju funkcionalnost.
Ti kolačići ne utiču na Vašu privatnost. Više ...