Pređi na glavni sadržaj
0

Usporimo starenje i sprečimo štetni uticaj UV zračenja

Usporimo starenje i sprečimo štetni uticaj UV zračenja

Sunčeva svetlost osim na vidljive delove tela utiče i na razgradnju proteina u dubljim slojevima kože što rezultira preuranjenim starenjem. UV zračenje uzrokuje 90% svih simptoma štetnosti kože.

Dugi letnji dani provedeni izležavajući se na suncu su se još do nedavno odražavali kao lepa bronzana preplanulost kože. Ali 20 godina kasnije, vidljive su posledice tih bezbrižnih i nezaštićenih dana. Pojavljuju se oštećenja na mestima gde je koža najtanja, na našem licu, vratu, prstima i rukama. Znakovi se pojavljuju u obliku finih do srednje dubokih bora, opuštene kože, pega, neujednačenih pigmentacija, tamnih mrlja i popucalih kapilara.

Sunčeva svetlost osim na vidljive delove tela utiče i na razgradnju proteina u dubljim slojevima kože što rezultira preuranjenim starenjem, rakom kože i nizom drugih promena. UV zračenje uzrokuje 90% svih simptoma štetnosti kože.

UVA i UVB zračenje odgovorno je za niz abnormalnih promena na koži ali i smanjenju imunog odgovora na infekcije. Poznato je da UV zračenje povećava broj mladeža te prodire do zidova krvnih žila, što dovodi do sitnih modrica i pucanja kapilara, na delovima tela koji su izloženi suncu.

Razgradnja kolagena i slobodni radikali

UV zračenje razgrađuje kolagen većom brzinom od normalnog smanjenja kolagena uzrokovano starenjem. Zbog razgradnje kolagena u srednjem sloju kože (dermisu), dolazi do nepravilnog nakupljanja elastina koji uzrokuju nastanak takozvanih "solarnih ožiljaka". Kontinuirano izlaganje suncu samo ubrzava postupak i pogoršava stanje.

UV zračenje je takođe jedan od glavnih faktora koji uzrokuju stvaranje slobodnih radikala. Slobodni radikali su nestabilni molekuli kiseonika koje imaju samo jedan elektron umesto dva. Budući da teže ka tome da nadoknade nedostajući elektron, „ukradu“ ga od drugih molekula, što uzrokuje oštećenja stanice na molekularnom nivou. Slobodni radikali ne samo da su odgovorni za razgradnju kolagena, već mogu izmeniti i genetski materijal stanice na način koji može dovesti do raka i oslabiti imuni sistem.

Sprečimo štetni uticaj UV zraka

Prvi korak u sprečavanju oštećenja uzrokovanih UV zracima je upotreba krema sa zaštitnim faktorom širokog spektra, nošenje šešira i prekrivanje kožu odećom.

Kako bi sprečili štetno delovanje slobodnih radikala, moramo unositi veće količine antioksidansa u naše telo, koji imaju ulogu donora elektrona te neutraliziraju nestabilne molekule kiseonika. Zbog toga se preporučuje konzumacija svežeg voća i povrća te dodataka ishrani koji sadrže moćne antioksidante poput vitamina C, karotenoida i flavonoida.

Kao idealno rešenje smo pronašli eliksir mladosti Gaia Naturelle Kolagen shot, dodatak prehrani koji sadrži riblji hidrolizirani kolagen, vitamin C, cink i MSM, za lepu kožu, sjajnu kosu, jake nokte i gipke zglobove. Nadoknadiće izgubljeni kolagen na mestima gde je telu najpotrebnije i ojačati vaš imuni sistem. Vitamin C i MSM imaju ulogu antioksidanta i  podstiču prirodnu proizvodnju kolagena u telu.

Usporimo zajedno prirodni proces starenja i sprečimo štetno delovanje UV zraka na najjednostavniji način.

Deli:


Oznake: kolagen shot koža starenje msm vitamin C UV sunčanje

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala svoju funkcionalnost.
Ti kolačići ne utiču na Vašu privatnost. Više ...