Pređi na glavni sadržaj
0

Dodaci ishrani

8 artikala
Razvrstaj po:

Šta su dodaci ishrani?

Dodaci ishrani su koncentrisani izvori hranljivih materija kao što su vitamini, minerali, aminokiseline, masne kiseline ili druge supstance sa nutritivnim ili fiziološkim dejstvom. Na tržište se stavljaju u obliku tableta, kapsula i tečnosti u odmerenim dnevnim dozama. Dodatak ishrani može da sadrži samo jedan aktivni sastojak, ali sve češće se na tržištu pojavljuju dodaci ishrani koji sadrže nekoliko aktivnih sastojaka koji deluju sinergistički.

Dodaci ishrani su namenjeni da upotpune nedostatke u ishrani, održavaju adekvatan unos određenih hranljivih materija ili podržavaju određene fiziološke funkcije. Oni nisu lekovi i kao takvi ne mogu imati farmakološke, imunološke ili metaboličke efekte. Zato, njihova upotreba nije namenjena za lečenje ili prevenciju bolesti kod ljudi ili za modifikovanje fizioloških funkcija.

Svi Gaia Naturelle proizvodi su proizvedeni u EU, usklađeni su sa evropskim propisima o zaštiti potrošača od mogućih zdravstvenih rizika. To znači da su svi sastojci u proizvodima provereni i bezbedni za upotrebu, istovremeno zakonom potvrđeni da se mogu koristiti u proizvodnji dodataka ishrani. Ovim se svaki proizvođač obavezuje da stavi na tržište proizvode koji ne sadrže teške metale, pesticide, koji su mikrobiološki stabilni i bezbedni za konzumaciju (naša proizvodnja poseduje sve sertifikate za najviši stepen bezbednosti svih sirovina, kao i proizvoda).

Prema propisima, svaki dodatak ishrani ima tačnu dnevnu dozu koja sadrži količinu svakog nutrijenta koji je našem telu potreban za normalno funkcionisanje. Uzimanje prevelike količine aktivnih sastojaka ne mora nužno biti bolje za naše telo. Visoke doze nekih supstanci mogu imati štetne efekte i mogu postati štetne. Iz tog razloga, označenu preporučenu dnevnu dozu dodatka ishrani na proizvodu, ne treba prekoračiti.

Kome su potrebni dodaci ishrani?

Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu zdravu ishranu. Ishrana koja uključuje puno voća, povrća, integralnih žitarica, adekvatnih proteina i zdravih masti treba da obezbedi sve hranljive materije potrebne za dobro zdravlje.

Međutim, kako starimo, mnogi od nas više ne apsorbuju hranljive materije iz hrane kroz naš sistem za varenje tako efikasno kao kada smo bili mlađi. Dakle, čak i ako jedemo dobro, naše telo može imati nedovoljan nivo određenih hranljivih materija.

Kako starimo, stomak se smanjuje i više ne proizvodi dovoljno kiseline da oslobodi hranljive materije iz hrane. Enzimi u crevima koji rade na oslobađanju hranljivih materija iz hrane i pomažu im da se apsorbuju u telo kroz crevni zid možda neće biti tako aktivni kao što su nekada bili. Nutrijenti čija je apsorpcija smanjena u starosti uključuju vitamin B12, folat (vitamin B9), kalcijum i gvožđe.

Proizvodnja određenih molekula u organizmu se takođe smanjuje i zato moramo da počnemo da ih dodajemo u obliku dodataka ishrani. Najčešće su to vitamini i molekuli koje je telo sposobno da proizvede samo, ali sa godinama ta proizvodnja opada, što narušava zdravlje i strukturu tkiva.

Jedna od ovih supstanci je vitamin D, koji se proizvodi dejstvom UV svetlosti na kožu, ali većina nas ga ne dobija dovoljno preko sunca kako starimo. Važno je uzimati suplemente vitamina D da biste zaštitili svoje kosti, kao i mozak.

Antioksidansi kao što su beta-karoten, selen, vitamini C i E i MSM mogu pomoći u zaštiti od bolesti. Njihov unos može pomoći vašem telu da poboljša svoju prirodnu antioksidativnu moć.

Šta su dodaci ishrani za lepotu?

Dodaci ishrani za lepotu se konzumiraju oralno sa ciljem da utiču na celokupno zdravlje kože. Ponekad se nazivaju nutrikozmetičkim proizvodi. Ove proizvode apsorbuje krvotok i prenose ih krvnim sudovima do najdubljeg sloja kože: dermisa. Ono što vidimo na površini (epidermisu) je tanak spoljašnji sloj kože koji deluje kao barijera i zaštita za ono što je ispod. Ovaj sloj kože se stalno obnavlja kako bi zaštitio donje slojeve kože, tako da je neophodno da nove ćelije kože budu zdrave i nahranjene.

Uzimanje dodataka za lepotu ne samo da održava vašu kožu blistavom i sjajnom, već može imati i dodatne prednosti i koristi za vaše opšte zdravlje. U poređenju sa kozmetičkim (topikalnim) proizvodima, dodaci ishrani se sistematski unose u telo. Sistemska isporuka omogućava proizvodima da uđu u telo i budu ugrađeni u strukturu koja se formira, obezbeđujući da celo telo i koža (od glave do pete) dobiju prednosti sastojaka.

Kada osmišljate optimalnu rutinu nege kože, važno je uzeti u obzir da je ono što se dešava iznutra jednako važno kao i ono što vidimo spolja. Verujemo da tretman vaše kože iznutra dopušta vašoj istinskoj lepoti da zablista, dajući vam samopouzdanje da pokažete najbolje od sebe.

U Gaia Naturelle smo u tu svrhu osmislili jedinstvenu formulu dodataka ishrani koji deluje iznutra ka spolja i pruža prednosti vašoj koži, kosi, kostima, zglobovima i opštem zdravlju.

Kolagen shot

Kolagen shot je koncentrovani dodatak ishrani za sprečavanje znakova starenja sa kolagenom, MSM-om, hijaluronskom kiselinom, vitaminima i cinkom za kompletnu negu kože, za mladalački izgled, jačanje kose i noktiju. Sadrži hidrolizovan riblji kolagen, koji je najjači i najsigurniji oblik kolagena.

Kome je namenjen Kolagen shot?

Kolagen shot je namenjen osobama starijim od 20 godina. Tada snabdevanje sopstvenog kolagena u telu počinje da se smanjuje. Prema podacima istraživanja, naše telo proizvodi 1,5% manje kolagena svake godine nakon 20. godine. Pogodan i za tinejdžere sa problematičnom kožom sklonom aknama.

Zašto je Kolagen shot efikasniji od drugih dodatak ishrani zasnovanih na kolagenu?

Kolagen shot sadrži hidrolizovani kolagen. To znači da se u procesu pravljenja dodatka ishrani sa kolagenom koristi proces hidrolize u kome se kolagen razlaže na manje komponente koje se nazivaju peptidi. Peptidi se u digestivnom sistemu lakše razlažu na svoje osnovne strukturne jedinice – aminokiseline, pa se zato lakše apsorbuju.

Pored toga, kolagen ribljeg porekla ima manji molekul i istovremeno nižu molekulsku masu, i 150 puta bolju iskorišćenost u poređenju sa svinjskim ili goveđim kolagenom.

Takođe je poznato da dodaci ishrani u tečnom obliku imaju i do 10 puta bolju apsorpciju od onih u prahu ili tabletama.

U poređenju sa drugim super koncentrovanim nutrikozmetičkim proizvodima koji sadrže kolagen, Kolagen shot ima odličan ukus, bez šećera i masti.

Pored kolagena, naš proizvod Kolagen shot sadrži MSM (organski sumpor), koji podržava sintezu kolagena i keratina, koji su neophodni za očuvanje mladalačkog izgleda kože, zdrave kose i jakih noktiju.

Za šta se preporučuje Kolagen shot?

Kolagen shot se pokazao kao izuzetno efikasan u smanjenju bolesti i simptoma koji se javljaju u svakodnevnom životu:

  • za jake nokte,
  • kod problematične kože (psorijaza, dermatitis, rozacea, akne,...),
  • kod bolova u zglobovima,
  • gubitak kose,
  • za normalno funkcionisanje imunog sistema,
  • doprinosi oslobađanju energije u metabolizmu,
  • za normalno psihološko funkcionisanje.
Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala svoju funkcionalnost.
Ti kolačići ne utiču na Vašu privatnost. Više ...