Pređi na glavni sadržaj
0

Koji kolagen je najbolji?

Koji kolagen je najbolji?

Koji kolagen je najbolji? Koji je izvor kolagena u našem proizvodu Kolagen Shotu? U kojem obliku je najbolje piti dodatke prehrani s kolagenom?

Koji kolagen je najbolji?– Analiza tržišta

Ove nedelje smo se za potrebe jednog projekta bacili na analizu tržišta. Znamo da smo trebali to da učinimo na početku, kada je Kolagen Shot izašao na tržište, ali nismo mogli ni da zamislimo da ćemo naići na tako veliki izbor proizvoda. Dodataka ishrani koji sadrže kolagen je zaista mnogo. Koji kolagen je najbolji? Na to pitanje nažalost ne možemo da odgovorimo direktno, ali možemo da vas posavetujemo na koje pojedinosti da obratite pažnju kada birate kolagen.

Zašto uzimati hidrolizovani kolagen?

Ako smo dobro primetili, svi dodaci ishrani sa kolagenom na našem tržištu sadrže hidrolizovani kolagen. za sve njih. Kolagen ima smisla uzimati s dodacima ishrani jer apsorpcija hidrolizovanog kolagena u obliku dodataka ishrani iznosi 90%, dok apsorpcija kolagena iz hrane iznosi oko 27%. Kada u određenom starosnom dobu telo počne da proizvodi manje kolagena jako je bitno da ga počnemo uzimati putem hrane koja sadrži više antioksidanata, minerala, vitamina i belančevina. U svim životnim razdobljima bitno je konzumirati hranu bogatu tim supstancama.

Izvor kolagena

Izvor kolagena je ono što pravi najveću razliku u kvalitetu između različitih kolagena na tržištu. Kada pričamo o tome, najlakše je odlučiti koji od njih ne korisiti - sve koji nisu ribljeg porekla. Razlog za ovo leži u tome što riblji kolagen dokazano ima 150% veću apsorpciju (odličan naučni članak je ovde). Potpuno pojednostavljeno, razlog za veću apsorpciju ogleda se u tome što riblji kolagen ima manje molekule.

Druga prednost jesu njegovi sastojci. Postoji više tipova kolagena. Na primer, Kolagen tipa 1 je u telu najzastupljeniji (čak 80%) i najbitniji je za mladolik izgled kože, noktiju i kose. Upravo je riblji kolagen najbogatiji kolagenom tipa 1.

Dodatak vitamina C

Kolagen i vitamin C su nerazdvojan par. Kolagenu je za apsorpciju u telu potrebna pomoć vitamina C. Ako ga nema, apsorpcija kolagena će biti dosta slabija. Ako imate mogućnost uzmite ujutro kolagen u prahu, prožvaćite limun, pojedite kivi, pojedite brokoli i prokelj ili sve zajedno pomešajte u (ukusan?) smoothie. Ili, možete jednostavno sve to dobiti u dodatku ishrani s kolagenom koji već sadrži vitamin C.

Poznato je da približno 30 minuta nakon jela bogatog vitaminom C u telu nastaje šest puta više kolagena nego inače. Iz aminokiselina glicina i prolina (kojima je bogat kolagen) se uz pomoć vitamina C i mikroelementa cinka, stisne čvrsto tkivo, a dodatno ga prepletu i vlakna elastina. Ako naše telo dobro opskrbimo s mnogo sastojaka, pre svega vitaminom C, naša koža će biti čvrsta, glatka i elastična. Ukratko, vitamin C je važan iz više razloga!

Druge aktivne supstance

Kada smo osmišljavali recepturu za Kolagen shot naš prvi zahtev je bio da obavezno mora da sadrži MSM, tzv. mineral lepote. O tom "svemogućem" mineralu se govori sve više, a pozitivni učinci su višestruki. Upravo zbog toga smo napisali i zaseban blog post na tu temu. Više pročitajte ovde.

Za kožu, nokte i kosu su bitne sledeće supstance: cink, biotin, hijaluronska kiselina, vitamin E, vitamin B3 i B6, vitamin A, koenzim Q10, i vitamin K.

Koliko kolagena dobijemo u Kolagen Shotu?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada izaberete proizvod s kolagenom bitno je da proverite koliko kolagena sadrži dnevna doza. Na našem tržištu postoje dodaci ishrani koji se po značajno razlikuju prema sadržaju kolagena u dnevnoj dozi. U slučaju Kolagen Shota, dnevna doza od 25 ml sadrži 5g kolagena.

Oblik i ukus dodataka ishrani s kolagenom

Dodaci ishrani s kolagenom postoje u obliku praha, tečnosti, tableta i kapsula. Naučna istraživanja su pokazala da dodaci ishrani u tečnom obliku imaju 10x bolju apsorpciju nego ostali dodaci ishrani. Plus za Kolagen shot. Na našem tržištu postoji više kompanija koje nude kolagen u tečnom obliku. Kao što verovatno znate, čist kolagen ima specifičan ukus. Testirali smo ukus kolagena u prahu, i nažalost moramo priznati da nam se nikako nije dpao. 

Ukus Kolagen Shotu daje nar dok Kolagen Shot 10 000 ima ukus zelene jabuke.

Naše telo može da iskoristi od 85-90% dodatka ishrani u tečnom stanju, a samo 39-53% dodatka ishrani u kapsulama.

Dodaci ishrani u tečnom obliku se apsorbuju u roku od 1-4 min, dok se kapsule asporbuju tek nakon 20-30 minuta.

Kolagen – “marketinški modni trik” ili supstanca koja je našem telu potrebna?

"Marketinška modni trik" ili jednostavno protein životinjskog porekla? Molekuli hidrolizovanog kolagena izgrađuju našu kožu, kosu, nokte, vezivno tkivo u zglobovima, i drže sve ćelije na okupu u našem telu. Podatak da nakon 25. godine proizvodnja kolagena u opada za 1,5 % svake godine, je dovoljan da zaključimo da bi najkasnije tada trebalo početi dodavati kolagen u ishranu.

Preporučujemo:

Deli:


Oznake: kolagen izvor kolagena kolagen shot hidrolizirani kolagen riblji kolagen tekući kolagen

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala svoju funkcionalnost.
Ti kolačići ne utiču na Vašu privatnost. Više ...