Pređi na glavni sadržaj
0

Gaia Naturelle - Jastučići za čišćenje lica

Gaia Naturelle - Jastučići za čišćenje lica
 • Super mekana tkanina koja ne iritira kožu
 • Mogu zamenitiniti više od 3000 pamučnih jastučića za jednokratnu upotrebu
 • Jednostavne za održavanje
 • Ostaju mekane i kao nove, čak i nakon više meseci korišćenja
 • Mogu se prati u mašini za veš
 • Ekološki prihvatljive
 • Savršene za putovanje
900,00 RSD Na lageru

Deli:


Opis proizvoda

Nežni jastučići za višekratnu upotrebu s mikrovlaknima, temeljno uklanjaju i najtvrdokorniju šminku samo s toplom vodom, bez grubog trljanja kože.

Sitna vlakna jastučića deluju kao magnet koji privlači prljavštinu i šminku, a ukloniće će čak i vodootpornu maskaru ili trajni ruž.

Unutar pakiranja dobićete 2 jastučića za višekratnu upotrebu koje možete prati u mašini za veš.

Materijal: mikrofibra (100 % PES)

Dimenzije:  Ø 12 cm


Održavanje

Jastučići za čišćenje lica se vrlo lako održavaju i ne ostaju fleke od šminke na tkanini. Posle skidanja šminke, dovoljno je dodati malu količinu sapuna kako bi sa jastučića isprali ostatke šminke. Jednom nedeljno preporučujemo da jastučiće operete u mašini za veš (na 60°C) radi temeljnog čišćenja i održavanja higijene.

Savjet: Pre prve upotrebe jastučića za čišćenje lica obavezno operite u mašini za veš. Jastučiće perite bez omekšivača i osušite na sunčevoj svetlosti (ne sušiti u mašini) jer će efikasnije uklanjati šminku.


 

Kako koristiti jastučiće za višekratnu upotrebu u dnevnoj rutini nege kože?

Jastučiće za višekratnu upotrebu natopite toplom vodom kako bi uklonili svu šminku s lica. Da, topla voda je dovoljna da bi uklonila šminku s vašeg lica. Za one koji ipak ne žele izostaviti upotrebu gela ili pene za čišćenje, dovoljno je da na mokar jastučić stavite vrlo malu količinu proizvoda za čišćenje lica.

Dugim nežnim pokretima prelazite po koži kako bi odstranili šminku i ostale nečistoće. Nije potrebno trljati.

Prednost jastučića za višekratnu upotrebu je njihova veličina. Za razliku od malih pamučnih jastučića za jednokratnu upotrebu, Gaia Naturelle jastučići za čišćenje lica su toliko veliki da u jednom potezu možete očistiti skoro pola lica. Mogu se koristiti s obe strane u situacijama kada imate više šminke.

Osim za skidanje šminke, jastučiće možete koristiti za ispiranje pilinga ili maske za lice. Sitna vlakna na jastučiću „ulovi će“ sva zrnca pilinga i maske kako ne bi napravili preveliki nered u umivaoniku (ako ste ikada pokušali isprati masku i piling samo s rukama i vodom, dobro znate o kom neredu pričamo).

Nakon što uveče temeljnoo očistite kožu, na lice nanesite Serum s Vitaminom C i Hijaluronsku kremu za lice.

Barem jednom nedeljno preporučujemo da napravite piling i nanesete masku na lice, kako bi vaša koža ostala čista, zdrava i sa svežim sjajem.

Duža vlakna omogućuju dubinsko čišćenje i uklanjanje mrtvih ćelija te teže šminke. Kraća vlakna su idealna za skidanje dnevne šminke i uklanjanje maske za lice ili pilinga. Redovnom upotrebom jastučića za čišćenje lica, vaša koža lica biće negovana i blistava.

Zašto su jastučići za višekratnu upotrebu ekološki prihvatljiviji od jednokratnih pamučnih jastučića?

Pamuk je možda jedan od najraširenijih prirodnih materijala koji se koristi za proizvodnju svih tkanina u svetu, ali ujedno iz pogleda ekologije, spada među neodržive tkanine koje uzrokuju veliku količinu otpada i nečistoća.

Za uzgoj biljke pamuka, upotrebljava se opsežna količina pesticida i insekticida koji zagađuju okolinu (vodu, vazduh, zemlju) i uzrokuju niz zdravstvenih tegoba ljudi koji su zaposleni u proizvodnji pamuka. Osim toga za stvaranje 1 kg pamuka, potrebno je otprilike 20'000 litara vode, da bi ga uopšte mogli upotrebiti za nešto.

Prosečna žena, u svojoj svakodnevnoj rutini skidanja šminke, potroši 3 pamučna jastučića za jednokratnu upotrebu. Potrebno je 1000 litara vode za izradu pakovanja od 100 pamučnih jastučića za jednokratnu upotrebu, koje prosečna žena potroši u samo 33 dana. Sada uporedimo naše jastučiće za višekratnu upotrebu koji će trajati do 1000 korišćenja! S tim da jastučiće za višekratnu upotrebu bacamo u mašinu za pranje veša, dok se jednokratni pamučni jastučići bacaju u kantu za smeće.

Kako je proizvodnja proizvoda, koji se može koristiti samo jednom, daleko štetnija za planetu od proizvoda koji se može koristiti 1000x više, izbor se čini očitim, zar ne?

Zašto su savršene za putovanja?

 • Za razliku od velikih pakovanja pamučnih jastučića za jednokratnu upotrebu, jastučići za čišćenje lica zauzimaju izuzetno malo mesta.
 • Na putovanju više nećete morati da brinete da li imate dovoljnu količinu jastučića za skidanje šminke.
 • Dovoljan vam je samo jedan jastučić za skidanje šminke (jedan jastučić možete koristiti gotovo nedelju dana bez pranja u mašini za veš. Nakon korišćenja dovoljno je da jastučić isperete s malom količinom prirodnog sapuna i pustite da se osuši).
 • Na putovanje nije potrebno nositi još jednu dodatnu bočicu proizvoda za skidanje šminke.
 • Nežne su prema vašoj koži, što je posebno važno u trenucima kada je osjetljivija zbog klimatskim promena (opekotine od sunca, ispucala koža od vetra).
 • Ekološki smo osvešteniji jer ne stvaramo dodatni otpad.

Recenzije kupaca

Ovaj proizvod još uvek nema recenzija.Da li ste kupili ovaj proizvod?  

  

Ova stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala svoju funkcionalnost.
Ti kolačići ne utiču na Vašu privatnost. Više ...